top of page

Територія творчості

Переможці фестивалю-конкурсу
«Я буду жити, бо я хочу жити!» 24.09.2016

 

24 вересня в місті Бориспіль відбувся І відкритий фестиваль-конкурс «Я буду жити, бо я хочу жити!», присвячений 160-річчю від дня народження  видатного сина України Івана Яковича Франка.

 

Відкрив свято голова журі – член національної спілки письменників України, поет  і співак, заслужений артист України, заслужений діяч мистецтв, лауреат літературної премії імені Андрія Малишка Віктор Васильович Женченко. Митець наголосив на важливості розуміння літературного слова великого Каменяра молоддю, адже поет виношував ідею державності України все своє свідоме життя, і саме це давало йому наснагу для творчості. А любов і повага до рідного слова – це те, що нас об’єднує.

 

Віктор Васильович побажав конкурсантам творчих успіхів, дав настанови, прочитавши власну поезію:

 

Вдумайтеся: хто ми врешті-решт

Без пісень, без ЗОЛОТОГО СЛОВА,

Без карпатських смерекових веж,

Без Борисполя, без Києва, без Львова?

Все нам треба ревно берегти,

Все до краплі, все, що нас єднає.

А єднали завжди нас мости,

Пісня, сяйво короваю...

 

Учні нашої школи, студійці «Дивослова» Вітьман Діана (7-Б клас) та Ольга Яхно (11 клас) взяли участь у творчому конкурсі читців у номінації «Краще декламування твору». За прочитання поезії «Сікстинська Мадонна» Діана Вітьман стала дипломантом конкурсу в середній (ІІ) віковій категорії.

Виступ Діани Вітьман

М.М. Боровко вручає диплом Діані

Ольга Яхно виборола ІІ місце, ставши переможницею  фестивалю «Я буду жити, бо я хочу жити!» у старшій віковій категорії за прочитання уривка з поеми І. Франка «Мойсей». Віктор Васильович Женченко, голова журі, окремо відзначив акторську майстерність Ольги, побажав творчих злетів, духовної окриленості.    

Оля Яхно читає уривок з поеми І.Я. Франка «Мойсей»

Голова журі  В.В.Женченко нагороджує Ольгу Яхно

Поет М.М. Боровко дарує Олі власну збірку поезій

Член журі – поет, член спілки письменників України, заслужений працівник освіти України, лауреат премій імені О.Бойченка та А.Малишка, проректор МАУП Микола Маркіянович Боровко відзначив:

–  Оскільки політична лірика  важка, конкурсанти обирали для прочитання різні за тематикою твори,  за рівнем доступу. І кожен із них  мав право на  власне прочитання.

Світлана Бевз – переможниця Всеукраїнського конкурсу читців  імені Т. Шевченка, директор муніципального театру м. Бориспіль розповіла учасникам конкурсу про  акторську майстерність прочитання художніх творів на майбутнє.

Поет М.М. Боровко розкриває  секрети поетичної творчості юним поетесам

В.Є. Омельченко зі своїми вихованками

Фото на пам’ять. Переможці фестивалю-конкурсу

 «Я буду жити, бо я хочу жити!» з членами журі

 та організаторами свята

Свято пройшло в доброзичливій, теплій атмосфері, яку забезпечив колектив Будинку дитячої та юнацької творчості  м. Борисполя. Надовго залишиться в юних серцях учасників свято рідного слова, зустріч з видатними діячами літератури  й мистецтва.

 

Валентина Євтихіївна Омельченко, учитель української мови

 та літератури, учитель-методист  Бородянської СЗОШ №1

bottom of page