top of page

Територія творчості

Перший Всеукраїнський поетичний конкурс

“ЗЕРНА ДОБРОТИ - 2018”
“Добро крокує по Землі…”
18 травня в Київському Планетарії стартував перший Всеукраїнський поетичний конкурс «Зерна доброти», який  завершився літературно-мистецьким святом. Конкурс започаткований Товариством «Знання» України та Університетом сучасних знань і спрямований на підтримку обдарованих учнів у номінації «Літературна творчість» та творчої праці педагогів.
Мета проведення конкурсу - утвердження  творчої особистості учня, що прагне творити образне слово, яке відображає духовні надбання української та загальнолюдської культури.
 
На урочистій церемонії підбиття підсумків зустрілися майстри художнього слова й  зовсім юні поети-студійці, учні Бородянської спеціалізованої школи – загальноосвітнього закладу І-ІІІ ступенів №1 з поглибленим вивченням окремих предметів.

З вітальним словом до учасників свята звернувся голова оргкомітету Василь Іванович Кушерець, голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України.

 

Василь Іванович побажав юним поетам, щоб їх серця були завжди відкриті для щастя й добра, щоб життя було таким, як пісня, щоб самовираження несло велику любов до України.

Заступник голови журі конкурсу Тетяна Василівна Петровська прочитала власні поезії та наголосила, що образне мовлення –  це високорозвинене мовлення, а отже, вимоги до авторів поетичного слова будуть постійно зростати.

З надзвичайною теплотою й дружніми оплесками переможці конкурсу вітали Василашка Василя Федоровича – голову журі, ученого секретаря Товариства «Знання» України, віце-президента Університету сучасних знань, члена Національної спілки письменників України, лауреата премії імені Лесі Українки, заслуженого журналіста України.

​​Василь Федорович відзначив, що мистецтво українського слова – то святість української душі, й черпати наснагу для творчості потрібно починати з себе, із родини, з рідного краю. А ще побажав усім учасникам свята на найвищій творчій хвилі підніматися до зірок світової величини.

Голова журі Василь Федорович Василашко вручає дипломи  учням Бородянської СЗОШ І-ІІІ ступенів №1

Софійці Бойко,  (5 кл.),

Володимиру Грабовенку (7 кл.),

Ярославі Гаєвській (7 кл.)

Дипломанти першого Всеукраїнського поетичного конкурсу

“Зерна доброти – 2018” 

Ярослава Гаєвська, 7 кл.,

Володимир Грабовенко, 7 кл.,

Софійка Бойко, 5 кл.
Свято проходило в надзвичайно урочистій і разом з тим теплій атмосфері, з піснями, віршами і, звичайно ж, нагородженням переможців та призерів конкурсу.
Дипломантами Всеукраїнського конкурсу стали
учні Бородянської СЗОШ I-III ступенів №1,
члени літературної студії «Дивослово»:
Бойко Софія, учениця 5 класу (перша праворуч),
Грабовенко Володимир, учень 7 класу (другий),
Гаєвська Ярослава, учениця 7 класу, (третя),
Учасники свята одержали подарунки.
Це  свято було для дітей і вчителів-наставників, батьків, адже всі щиро раділи  творчим здобуткам дітей, їх посмішкам, веселому гумору, що лунав звідусіль.

З кожною нагородою і прочитаними віршами юних поетів учасники свята все більше відчували, що таке доброта, адже вона притаманна кожній людині.

 

Завдяки доброті існує світ, саме доброта є ознакою людяності, найкращим проявом гуманізму.

Добрі слова, сказані в потрібний час, можуть врятувати людину, допомогти їй відновити віру в самого себе.

Доброта повертається до нас сторицею та робить нас сильнішими, а світ світлішим, кращим.

«Необдарованих дітей немає. Завдання вчителя – знайти таких дітей», – наголошував відомий український педагог Василь Сухомлинський.

Поетичний конкурс «Зерна доброти» надихає найталановитіших учнів на творчість. Важливо знайти в дитині творче начало, а ще важливіше – розвивати його, бо починається добро з пізнання світу.

Не бути байдужими, вчити дітей бачити в найпростішому те добро, яке дає нам природа, відчувати його і втілювати в поезію, пам’ятаючи вислів Леоніда Первомайського:

«Вірш починається не з великої літери, а з великого болю».

 

Валентина Євтихіївна Омельченко, учитель-методист Бородянської СЗОШ І-ІІІ ступенів №1, керівник літературної студії “Дивослово”

bottom of page